Cantina’s New Look

We have recently re-designed Cantina’s bar and assisted with an extension. Read all about the design process.

The team at Cantina have long been friends with Mark Green from Fruition Design, and so as a design company we were well placed to understand their plans when they approached us to help with the redesign and extension of the Cantina in Paignton.

Situated in the picturesque Youngs Park, right next to Goodrington Beach, Cantina is a vibrant kitchen and bar, where you can enjoy locally sourced, home cooked food and music in a chilled family and dog friendly atmosphere, all year round.

The brief was in two stages, with the first to increase the bar size, make better use of the kitchen area and to create defined dining and drinking areas for guests to enjoy. Mark set about designing the layout ensuring the fabulous arched windows were central to the design. The kitchen was huge with half of the space unused and at the front of the building, which was far better put to use as customer space. So this has been opened up to create a fantastic drinking area, open plan to the kitchen, with large glazed doors, bringing the outside in. A metallic paint applied to the feature timber roof and a magnificent chandelier add sparkle and a unique ambience.

The bar has been extended to a more versatile L shape, making it a central and prominent feature for both diners and drinkers alike. In consultation with the owners, Mark designed a timber worktop, with recycled timber cladding to the front of the bar. The existing wooden floor, has been re-sanded to bring out the beauty of the natural grain. A bright and quirky colour palette of blues and oranges tie in with the furniture, retaining the warm and friendly atmosphere.

The back of house has been completely reworked with new staff facilities and much needed storage and additional customer conveniences, one of which is wheelchair accessible.

We are delighted to announce that a unanimous planning decision from Torbay Council has approved the second stage of the design, subject to submission of final surface water drainage information, which will commence very soon. This will see an extension to the left of the existing building, doubling the covers, improving the offer to winter diners, with a new terrace for the warmer months. The front of the new extension will be fully glazed, with roof lights so offering a dining area that will be flooded with light and still affording a view through to the famous window arches. Fruition are looking forward to works starting on this stage very soon, so watch this space for more details! In the meantime, why not visit and see the changes so far, whilst enjoying some fantastic food and drink in a beautiful setting.

If you would like help with your next project, do give us a call. We are very experienced across all sectors, and our team of experienced interior and graphic designers are always striving to create outstanding customer experiences.

We have particular experience with the retail and leisure sector, so if you want to improve your customer offering please do get in touch. We aim to build a close, long lasting partnership with our clients, with our whole design team involved in every project we take on.

Contact 01803 295959 for more information or visit our website www.fruition-design.co.uk